Line2Julie.reismee.nl

Weeshuis I can foundation

Hej iedereen,

We hebben nu niet zo veel tijd om verhalen op onze blog te vertellen:), druk druk en nog eens druk. Vanaf maandag zijn we gestart in het weeshuis. Super vermoeiend! ze blijven ons werk geven, zo moeten we een artikel schrijven over een thema; we hebben gekozen voor drugs en dit zou dan in de krant komen te staan, we moeten ons bezig houden met een Valentijnsproject, we moeten meewerken aan de jongerentelefoon voor Sint-Maarten: dit wil zeggen langst verschillende scholen gaan om uitleg te geven over de jongerentelefoon,.. elke dag moeten we ook een activiteitje maken en feedback geven. Het is hier zo anders werken, we hebben toch een hele andere opvatting van opvoeding hoor:) Het is ook heel zwaar, zo warm, dit zijn we niet gewoon. Het leuke vandaag was dat de begeleidster voor het huiwerk ziek was en dat wij dit konden overnemen. Ook al snappen we hun huiswerk zelf niet! haha:) Maar het is toch veel te moeilijke leerstof voor zo jonge kinderen! De kinderen hier schelden constant, ze gooien met stenen naar elkaars hoofd, ze vechten dat je tussen beide moet gaan staan, ze luisteren hier niet! hele andere mentaliteit dan bij ons dus!:) Maar ze kunnen ook zo lief zijn, als we weggaan een kus en een knuffel geven, met onze haren spelen, onze aandacht vragen ( meestal op een slechte manier:)). Maar we leren er veel uit, en dit is toch wel belangrijk!:)

Vandaag zijn we in de ochtend naar het strand geweest, lekker chillen en effe aan niks denken!:) Dan weer gaan werken en in de avond op restaurant geweest bij onze Sint-Maartense mama en Eric!:) leuke mensen hoor...Line kreeg commentaar omdat ze hare brocoli niet had opgegeten en Julie omdat ze haar rijst niet had opgegeten, waar ze stiekem haar warme banaan onder had verstopt:p Maar de overheerlijke scampi's hebben we toch opgegeten. Het grappige is, we kiezen nooit zelf wat we eten, we kiezen iets, maar toch kiest Sint-Maarten mama iets anders! haha:)

We kunnen nog altijd even goed met elkaar om, het klikt wel, alle twee even lui:p

Ahja, gisteren zijn ze eindelijk komen kuisen! Spijtig lagen er nog haren op de grond, maar lichtpunt we hebben een strijkijzer en strijkplank gekregen, nu nog wassen en weten hoe we zoiets moeten gebruiken:p

Laughing

Vandaag was ons water afgesloten, weer een tof moment in ons hotel:p Maar dit nemen we er dan ook weer bij;)

zo, nu weer wat verder werken voor school!

dikke kussen, we missen jullie!

schoonpa

Het lijkt wel hard werken, maar wel erg interessante dingen om te doen, met veel afwisseling.
ps. als je moeite hebt met het huiswerk, stuur maar door! :)

Greetje

Ho boy, Jullie worden echt overal ingegooid! Soms is dat mss wat minder leuk, maar denk toch vooral aan de ervaringen die je op doet! Laat jullie zeker en vast niet doen, maar ga er wel meer dan 100 % voor! Ik heb ook al zin in mijn Comenius stage volgend jaar :p, ik heb gisteren een mail gekregen --> mijn aanvraag is goedgekeurd :) Jeej!
Alé ik ga nog wat schilderen aan mijn houten spelletjes :p!
Veel plezier nog!
Dikke zoen voor elk van jullie!

Kelly

Al een geluk heb je maar voor drie weken weeshuis gekozen :)
Hopelijk is kleuterschool wat relaxer :)
Zoen

Line en Julie

Schoonpapa Luc: Heej, ja het is wel hard werken, maar we leren er veel van.. heel leuke dingen om aan te werken!!:)

Greetje: Ja idd, we moeten hard werken, maar leren er veel uit. Waar ga jij dan op stage? kei goed dat je kan gaan.

Kelly: Ja da wel, haha:)